Hvid pizza med squash og citronhonning
En hvid pizza i grønne klæder - en rigtig sommerpizza. Frisk, saftig og smagfuld. Og så er den vegetarisk. Selvom der er meget ost på den, er den altså ikke tung.
Ingredienser (til to pizzaer)
Hvidløgsolie
2 fed hvidløg
3 spsk. god olivenolie
Squash - saltdrænet
1 squash / zucchini
½ tsk. salt
1 spsk. god olivenolie
Osteblanding
30 g parmigiano reggiano
30 g pecorino romano
70-100 g fior di latte (eller drænet mozzarella)
Citronhonning
2 cl flydende honning
Skal fra 1 hel citron
En smule citronsaft
Efter bagning
Frisk basilikum
Tabasco (efter smag)
Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
Forbered hvidløgsolien
Pres hvidløgene fint, drys med lidt salt og lad det trække et øjeblik.
Hæld olivenolie over og lad det stå, mens du forbereder resten.
Forbered squashen
Skær squashen i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern.
Drys let med salt og massér det ind.
Lad skiverne trække i 10 minutter, pres derefter væsken fra og vend dem i lidt olivenolie.
Lav citronhonningen
Bland honning med revet citronskal og en smule citronsaft. Justér så honningen stadig er primært sød.
Forbered pizzaen
Tryk og stræk din pizzadej ud.
Fordel et tyndt lag hvidløgsolie over bunden.
Drys gavmildt med den revne parmigiano/pecorino.
Fordel fior di latte i mindre stykker over pizzaen.
Læg squashskiverne jævnt fordelt ovenpå.
Bagning
Bag pizzaen ved høj varme (fx 450-500°C i en pizzaovn eller højeste temperatur i en almindelig ovn på bagestål) til bunden er gylden og osten boblende.
Efter bagning
Dryp et par dråber Tabasco for skarphed og syre.
Top med masser af frisk basilikum.
Dryp citronhonning over for sødme og parfume.
Afslut med generøse mængder friskkværnet sort peber.
Server straks og nyd!
Se hvordan jeg laver den 👇