Laves med ganske almindelig køkkenmaskine, og kan passes ind i hverdagen. Start torsdag eftermiddag, og den er klar fredag aften.

Opskriften er inspireret af den klassiske napolitanske pizzadej optimeret til afbagning i en pizzaovn der kan nå +400 grader.

pizzadej til pizzaovn

Ingredienser til 6 pizzaer

  • 620 g vand (koldt)

  • 3 g frisk gær (eller 1,5 g tørgær - svarende til en halv teske)

  • 1000 g mel (Caputo Pizzeria eller en anden type tipo 00)

  • 27 g salt (fint)

Mangler du mel eller andet? Køb her.

Pizza margherita bagt i pizzaovn

Fremgangsmåde

Dagen før pizzadagen:

  1. Tilføj vand, gær og mel i røreskålen uden at tilsætte salt endnu.

  1. Rør dejen i 5 minutter ved laveste hastighed, indtil ingredienserne er godt blandet.

  2. Tilsæt salt, øg hastigheden en smule, og ælt dejen i 10 minutter, indtil den fremstår nogenlunde ensartet (den bliver ikke glat).

  3. Lad dejen hvile tildækket i røreskålen i 15-30 minutter, fold og stram den derefter op til en glat kugle.

  4. Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i 1 time, eventuelt i hævekassen.

  5. Del dejen i 6 ens stykker, stram op til pizzakugler, og lad dem hæve 2 timer ved stuetemperatur i en hævekasse med låg.

  6. Stil hævekassen i køleskabet og lad pizzakuglerne hæve 20-48 timer

På pizzadagen:

  1. Tag hævekassen ud fra køleskabet 2-3 timer før bagning, og lad den stå ved stuetemperatur

  2. Tryk dejen ud i durum-mel, stræk den, tilføj dit yndlingsfyld, og bag din pizza

Video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more

Tip til æltning

Udskift noget af vandet med isterninger.

  1. Start med at lægge 2 isterninger i røreskålen.

  2. Suppler med koldt vand, indtil du rammer 620 gram i alt.

Tip til bagning

Forvarm din pizzaovn, indtil midten af stenen har en overfladetemperatur på 380-430 grader.
Brug et infrarødt termometer.

Bag på medium flamme for at opnå det bedste resultat.