Laves med ganske almindelig køkkenmaskine, og kan passes ind i hverdagen. Start torsdag eftermiddag, og den er klar fredag aften.
Opskriften er inspireret af den klassiske napolitanske pizzadej optimeret til afbagning i en pizzaovn der kan nå +400 grader.
pizzadej til pizzaovn
Ingredienser til 6 pizzaer
620 g vand (koldt)
3 g frisk gær (eller 1,5 g tørgær - svarende til en halv teske)
1000 g mel (Caputo Pizzeria eller en anden type tipo 00)
27 g salt (fint)
Mangler du mel eller andet? Køb her.
Fremgangsmåde
Dagen før pizzadagen:
Tilføj vand, gær og mel i røreskålen uden at tilsætte salt endnu.
Rør dejen i 5 minutter ved laveste hastighed, indtil ingredienserne er godt blandet.
Tilsæt salt, øg hastigheden en smule, og ælt dejen i 10 minutter, indtil den fremstår nogenlunde ensartet (den bliver ikke glat).
Lad dejen hvile tildækket i røreskålen i 15-30 minutter, fold og stram den derefter op til en glat kugle.
Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i 1 time, eventuelt i hævekassen.
Del dejen i 6 ens stykker, stram op til pizzakugler, og lad dem hæve 2 timer ved stuetemperatur i en hævekasse med låg.
Stil hævekassen i køleskabet og lad pizzakuglerne hæve 20-48 timer
På pizzadagen:
Tag hævekassen ud fra køleskabet 2-3 timer før bagning, og lad den stå ved stuetemperatur
Tryk dejen ud i durum-mel, stræk den, tilføj dit yndlingsfyld, og bag din pizza
Tip til æltning
Udskift noget af vandet med isterninger.
Start med at lægge 2 isterninger i røreskålen.
Suppler med koldt vand, indtil du rammer 620 gram i alt.
Tip til bagning
Forvarm din pizzaovn, indtil midten af stenen har en overfladetemperatur på 380-430 grader.
Brug et infrarødt termometer.
Bag på medium flamme for at opnå det bedste resultat.