pizzadej til almindelig ovn (varmluft)
Laves med ganske almindelig køkkenmaskine, og kan passes ind i hverdagen. Start torsdag eftermiddag, og den er klar fredag aften.
Opskriften er optimeret til afbagning i en almindelig ovn der kan nå 250-300 grader. Brug gerne bagestål. Opskriften indeholder olie, og en smule mere vand, for at bevare lidt saftighed.
Ingredienser til 6 pizzaer
630 g vand (koldt)
3 g frisk gær (eller 1,5 g tørgær - svarende til en halv teske)
1000 g mel (Caputo Pizzeria eller en anden type tipo 00)
27 g salt (fint)
15 g olivenolie
Mangler du mel eller andet? Køb her.
Fremgangsmåde
Dagen før pizzadagen:
Tilføj vand, gær og mel i røreskålen uden at tilsætte salt endnu.
Rør dejen i 4 minutter ved laveste hastighed, indtil ingredienserne er godt blandet.
Tilsæt salt, øg hastigheden en smule (lav-medium hastighed), og ælt dejen i 3 minutter.
Tilsæt olie og ælt videre i 2-5 minutter indtil dejen har samlet sig og fremstår nogenlunde ensartet (den bliver ikke glat).
Lad dejen hvile tildækket i røreskålen i 15-30 minutter, fold og stram den derefter op til en glat kugle.
Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i 1 time, eventuelt i hævekassen.
Del dejen i 6 ens stykker, stram op til pizzakugler, og lad dem hæve 2 timer ved stuetemperatur i en hævekasse med låg.
Stil hævekassen i køleskabet og lad pizzakuglerne hæve 20-48 timer
På pizzadagen:
Tag hævekassen ud fra køleskabet 2-3 timer før bagning, og lad den stå ved stuetemperatur
Tryk dejen ud i durum-mel, stræk den, tilføj dit yndlingsfyld, og bag din pizza
Tip til æltning
Udskift noget af vandet med isterninger.
Start med at lægge 2 isterninger i røreskålen.
Suppler med koldt vand, indtil du rammer 630 gram i alt.
Tip til bagning
Brug bagestål. Forvarm din ovn på højeste varme i 45 minutter.
Bag først dejen kun med tomatsovs, indtil skorpen tager en smule farve.
Tag din pizza ud, tilføj toppings, og bag videre til den er færdig.